Ενημέρωση για την πρώτη Συνέντευξη Τύπου του GEA

Ημερομηνία: 
Πέμπτη, 30 Οκτώβριος, 2014 - 13:00

 

Συνέντευξη Τύπου GEA-GRAMMO, ΕΡΑΤΩ, ΑΠΟΛΛΩΝ

Την Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνέντευξη τύπου του GEA-GRAMMO, ΕΡΑΤΩ, ΑΠΟΛΛΩΝ, που είναι ο εναίος αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός συλλογικής διαχείρισης και είσπραξης συγγενικών δικαιωμάτων ελληνικής και ξένης ηχογραφημένης μουσικής.

Οι κεντρικές θεματικές που παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο του ΔΣ του GEA, κ. Κωνσταντίνο Γεωργούντζο σχετικά με τον οργανισμό GEA και τα συγγενικά δικαιώματα ηχογραφημένης μουσικής:

• Τί είναι το συγγενικό δικαίωμα στη μουσική; -Οι δικαιούχοι συγγενικού δικαιώματος στην ηχογραφημένη μουσική.
• Ποιος είναι ο ρόλος και οι στόχοι του GEA, τι εκπροσωπεί και τι εισπράττει ο ενιαίος οργανισμός;
Διαφάνεια λειτουργίας, playlists και διανομές προς τους τρεις οργανισμούς-μέλη, GRAMMO, ΕΡΑΤΩ και ΑΠΟΛΛΩΝ.
• Ποιες επιχειρήσεις οφείλουν να έχουν σύμβαση με τον GEA;-Ποιος είναι χρήστης μουσικής;
Τομείς λειτουργίας οργανισμού GEA.
• Παρουσίαση: Ενημερωτική καμπάνια GEA για τον οργανισμό και τα συγγενικά δικαιώματα ηχογραφημένης μουσικής προς τις επιχειρήσεις της Ελλάδας.
• Παρουσίαση: εγχειρίδιο GEA για τους χρήστες μουσικής.

Μπορείτε να βρείτε την παρουσίαση στο: http://bit.ly/GEA_Presentation

Οποτεδήποτε, λοιπόν, χρησιμοποιείται μουσική σε μία επιχείρηση, οφείλεται εύλογη αμοιβή προς τους συντελεστές του ηχογραφήματος, δηλαδή προς τους μουσικούς, τους τραγουδιστές και παραγωγούς υλικών φορέων ήχου της Ελλάδας και του κόσμου. Έτσι, οποιαδήποτε επιχείρηση κάνει χρήση ηχογραφημένης μουσικής χρειάζεται σύμβαση και με τον οργανισμό GEA.

Ο GEA δημιουργήθηκε το 2011 για τη διευκόλυνση των χρηστών στην επικοινωνία και σύναψη συμβάσεων προς έναν ενιαίο Φορέα και διαδέχθηκε τον εισπρακτικό ρόλο των οργανισμών ΑΠΟΛΛΩΝ (δημόσια εκτέλεση) και GRAMMO (ραδιοτηλεοπτικά και online) για την παρ. 1 του αρ. 49 του Ν.2121/1993.

Ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας του GEA, αλλά και των τριων μελών του, Grammo, Ερατώ και Απόλλων διασφαλίζει ότι τα εισπραχθέντα ποσά θα φθάσουν στο δικαιούχο. Οι διανομές του GEA προς τους 3 οργανισμούς πραγματοποιούνται κάθε τρίμηνο, οι οποίοι διανέμουν τα ποσά βάσει των συλλεχθέντων playlist στους αντίστοιχους δικαιούχους.

Ο Πρόεδρος ΔΣ του GEA, δήλωσε κλείνοντας ότι: “Η μαζικότητα προσέλευσης σε συμβάσεις με τον οργανισμό GEA είναι η σίγουρη λύση για ευνοϊκότερη ακόμη προσέγγιση και λιγότερα έξοδα εκατέρωθεν”

Η Αντιπρόεδρος ΔΣ του GEA έκανε έκκληση βοήθειας προς όλα τα ΜΜΕ για την επικοινωνία του δικαιώματος των μουσικών, των τραγουδιστών και παραγωγών. Χρειάζεται να υπάρξει μία “σχέση αδελφική” μεταξύ των χρηστών μουσικής και των δικαιούχων, είναι μία σχέση που οι μεν τροφοδοτούν τους δε και οι δε τους μεν. Είναι θέμα παιδείας, είναι σημαντικό ένα παιδί να ξέρει από μικρή ηλικία μέχρι που μπορεί να χρησιμοποιήσει το ηχογράφημα, ποια είναι τα όρια και εκεί ζητάμε τη βοήθεια των ΜΜΕ.

Ο Γενικός Διευθυντής του GEA, κος Δημήτρης Γιαρμενίτης, ανέφερε ότι η ετήσια εύλογη αμοιβή προς τον οργανισμό GEA ως κόστος ημερήσιο μπορούμε μόνον να το παραλληλίσουμε με ένα “Κέρασμα” προς τους 3 οργανισμούς-μέλη του GEA. Κλείνοντας, έκανε ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους συλλογικούς Φορείς για επικοινωνία με τον οργανισμό GEA για την ενημέρωση και σύναψη συμβάσεων για τα συγγενικά δικαιώματα ελληνικής και ξένης ηχογραφημένης μουσικής.

Μπορείτε να βρείτε το βίντεο της συνέντευξης τύπου στο: http://youtu.be/KF12CGWl_Ng

Για το εγχειρίδιο για χρήστες μουσικής: http://bit.ly/egxeirdio_GEA

Για την επεξηγηματική καμπάνια του GEA: http://youtu.be/tyIzxLYCrK4

Φωτογραφικό υλικό είναι διαθέσιμο στο: http://bit.ly/GEA_Press_Conference

Για περισσότερες πληροφορίες: Γραφείο Τύπου GEA, 2106752824, pr@geamusic.gr