Επιστολή του Δ.Σ στα μέλη

Aγαπητοί Συνάδελφοι,

Η πανδημία που έχει ξεσπάσει πλήττει καίρια όλους τους απασχολούμενους στον τομέα του πολιτισμού. Μαζί με το επάγγελμά μας, πλήττονται και οι αμοιβές μας από τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα αφού κάθε πολιτιστική εκδήλωση, κάθε είσπραξη από την δημόσια εκτέλεση ματαιώνεται.
H κρίση αυτή ενέχει τον πολύ ορατό κίνδυνο να αδυνατούν πλέον οι Οργανισμοί να λειτουργούν ομαλά όπως πριν. Καταβάλλουμε συνεχείς προσπάθειες για να ληφθούν μέτρα στήριξης από την Πολιτεία, τόσο για εμάς τους ίδιους, όσο και για τον οργανισμό μας. Εκτός από το έσοδο της δημόσιας εκτέλεσης που σχεδόν εκμηδενίστηκε εξ αιτίας των περιοριστικών μέτρων, τεράστια είναι η επίπτωση και στις άλλες πηγές είσπραξης των δικαιωμάτων μας.
Από κοινού οι οργανισμοί και τα σωματεία του κλάδου της μουσικής ΕΡΑΤΩ ΑΠΟΛΛΩΝ GRAMMO GEA ΕΔΕΜ, Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών, ΑΣΜΑ ΣΩΜΣΕ ΜΕΤΡΟΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ, με κοινό μας αίτημα στα Υπουργεία Πολιτισμού, Εργασίας, Ανάπτυξης και Οικονομικών, ζητήσαμε την ένταξη των οργανισμών μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο στις πληγείσες επιχειρήσεις, γεγονός που καταφέραμε ενωμένοι.
¨Όλοι μαζί πάλι, ως ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ, απευθύναμε δημόσια έκκληση στα εμπορικά ραδιόφωνα της χώρας, να αυξήσουν το ποσοστό του ελληνικού ρεπερτορίου που μεταδίδουν, ώστε να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο εισόδημα οι Έλληνες δημιουργοί, μουσικοί και ερμηνευτές.
Πέραν των κοινών προσπαθειών με τους οργανισμούς και τα σωματεία μας, για την ενίσχυσή μας με μέτρα που θα ανακουφίσουν τις επιτακτικές υποχρεώσεις μας, όλα τα μέλη του ΔΣ και οι εργαζόμενοι στον ΕΡΑΤΩ, αναζητάμε μεθόδους ενίσχυσης των δικαιούχων του οργανισμού μας και δη των πιο αδύναμων, εξετάζοντας παράλληλα το ενδεχόμενο να επισπεύσουμε σημαντικά την έναρξη της διανομής του 2020.
Θα είμαστε σε επικοινωνία μαζί σας, και όποιος επιθυμεί να επικοινωνήσει με τον οργανισμό μπορεί να απευθύνεται στο email: eratospe@otenet.gr
Παράλληλα μπορείτε να ενημερώνεστε από το site του οργανισμού, όπως και από την σελίδα μας στο Facebook

Να έχετε δύναμη και υγεία

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος
Μανώλης Φάμελλος

Η Γεν. Γραμματέας
Νατάσα Μποφίλιου